Uvjeti korištenja digitalnog sadržaja

Digitalno izdanje Medixa je na web stranici www.medix.hr online prikaz svih članaka jednog izdanja Medixa koji su objavljeni i u tiskanom izdanju, a koji su pripremljeni u HTML formatu i prilagođeni za čitanje s ekrana, a postoji i mogućnost pregleda kompletnog izdanja (članci i oglasni materijal) u layoutu kakav je u tiskanom izdanju.

Kupnja digitalnog izdanja omogućuje pristup svim člancima iz izdanja na koje je korisnik pretplaćen. Prvo digitalizirano izdanje je Medix God. 29; Br. 156/157.

Način pristupa sadržaju web stranice i sadržaju digitalnog izdanja Medixa

Sadržaju na web stranici www.medix.hr i web dućanu na toj stranici korisnici mogu pristupiti na nekoliko načina. Ovisno o načinu pristupa web stranici korisnicima je omogućen je i određena razina dostupnosti sadržaja.

Djelomično dostupan sadržaj:

Razina 1 - Neregistrirani korisnik – gost je svaki posjetitelj web stranica koji se nije registrirao/prijavio i njemu su dostupni pojedini sadržaji/članci u digitalnom (HTML) obliku

Razina 2 - Registrirani korisnik je posjetitelj web stranica koji je registracijom na web stranicama www.medix.hr potvrdio da je zdravstveni djelatnik. Registriranim korisnicima dostupno je znatno više digitalnog sadržaja namijenjenih isključivo zdravstvenim djelatnicima. Na stranicama www.medix.hr su registriranim korisnicima dostupni i drugi online sadržaji i Medix online članci koji nisu objavljeni u tiskanim izdanjima.

Dostupan cjeloviti sadržaj digitalnih izdanja + online test znanja - Kupci:

Razina 3A - Kupac pojedinačnih digitalnih izdanja je registrirani korisnik koji je pojedinačno kupio online izdanje Medixa (ili je status ostvario na drugi način koji određuje Prodavatelj). Kupac digitalnih izdanja ima pristup cjelovitom digitalnom sadržaju pojedinačnih izdanja časopisa Medix i pripadajućim Online testovima znanja.

Razina 3B - Kupac - pretplatnik je registrirani korisnik koji ima kupljenu digitalnu pretplatu (ili je status ostvario na drugi način koji određuje Prodavatelj). Pretplatnici na digitalno izdanje imaju trajni online pristup kompletnom digitalnom sadržaju svih izdanja časopisa Medix u sklopu godišnje ili dvogodišnje pretplate i Online testovima znanja objavljenim u tim izdanjima.

Korisnici koji imaju pristup razine 3A i 3B sadržaj kupljenih digitalnih izdanja Medixa dostupan na dva načina:

- kao pojedinačni članci u HTML obliku, prilagođeni ekranima (pristup kroz sadržaj izdanja ili preko sučelja Moj korisnički račun)

- „listanjem“ digitaliziranog Medixa u izgledu kakav je objavljen u tiskanom izdanju (pristup isključivo putem sučelja Moj korisnički račun)

Medix nije dostupan u PDF formatu, nije omogućeno njegovo nedopušteno dijeljenje, spremanje na računalu niti ispis.

Samo pojedini dijelovi ili prilozi Medixa na web stranicama www.medix.hr mogu biti objavljeni u PDF formatu i dostupni za preuzimanje/ispis korisnicima.

Također, korisnici razine 3A i 3B dobivaju mogućnost rješavanja Online testa znanja u sustavu trajne medicinske izobrazbe HLK-a za obnovu liječničke licence dok je test aktivan.

Kupcima omogućeni pristup na pojedinačno ili u okviru pretplate kupljenim digitalnim izdanjima Medixa nije vremenski ograničen.