MEDIX, God. 19 Br. 104/105  •  Osvrt na stručno događanje  •  Endokrinologija HR ENG

VII. hrvatski kongres o osteoporozi - U prilogu: Smjernice za dijagnostiku, prevenciju i liječenje osteoporoze (temeljene na EBM*)

Lovorka Grgurević, Tatjana Bordukalo Nikšić, Vera Kufner, Martina Pauk, Jelena Brkljačić, Igor Erjavec

U organizaciji VII. hrvatskog kongresa o osteoporozi, održanog od 11. do 13. travnja 2013. u Opatiji, sudjelovali su Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, hrvatska društva za osteoporozu, kalcificirana tkiva i ginekološku endokrinologiju i humanu reprodukciju te Hrvatski nacionalni odbor „Desetljeće kostiju i zglobova“. Tijekom skupa održano je nekoliko simpozija: o najnovijim otkrićima utjecaja serotonina na koštanu masu, osteoporozi uzrokovanoj glukokortikoidima, liječenju prijeloma i lijeku za regeneraciju kosti istraživanog u sklopu FP7 projekta OSTEOGROW, novim konceptima u zdravlju kosti i hrskavice, sekundarnoj prevenciji osteoporotičnih prijeloma, farmakoekonomskim aspektima prevencije i liječenja osteoporoze te o hormonskoj nadomjesnoj terapiji u postmenopauzi. 

U prilogu Medix donosi Smjernice za dijagnostiku, prevenciju i liječenje osteoporoze (temeljene na EBM*) u PDF formatu....

 

 

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju MEDIX, God. 19 Br. 104/105