UV svjetlo - za pojačanu dentalnu higijenu


OGLAS


Ultraljubičasto svjetlo (UV) već je pokazalo korisna svojstva u suzbijanju mikroorganizama. Ta svojstva, posebno UV-C dio spektra, 280-200 nm, primjenjuje se u inovativnom proizvodu Bril. Polazeći od statističkih procjena koje sugeriraju kako je četkica za zube, po razini onečišćenja, treća najprljavija stvar u domu, odmah nakon spužvi za suđe i sudopera, ta inovacija nastoji suzbiti ne samo patogene nastale unosom hrane, odnosno razvojem zubnog plaka, već i one koji se razvijaju na površinama koji se koriste za održavanje higijene, poput četkice za zube.

Bril je prijenosna elektronička kompaktna kutijica koja automatski sterilizira četkicu za zube nakon svake upotrebe. Postupak primjene je jednostavan: gornji, radni dio četkice za zube uloži se u kutijicu i poklopi. UV svjetlo se uključuje te djeluje tri minute, koje su dovoljne za proces uklanjanja potencijalno štetnih mikroorganizama.

Bril je dostupan u tri boje, uložni dio odgovara svakoj veličini četkice za zube i jednostavno se ulaže. Na stražnjoj strani kutijice nalazi se snažan magnet koji omogućuje sigurno odlaganje na metalne površine, a električno napajanje odvija se putem USB priključka. Jedno punjenje omogućuje primjenu tijekom mjesec dana. Kada plavo indikacijsko svjetlo postane crveno, potrebno je dopuniti bateriju, odnosno priključiti priloženi USB nastavak na izvor električne energije. S obzirom da se radi o kutijici koja kompaktno zatvara gornji, radni dio četkice za zube, Bril osim dezinfekcijske, ima funkciju higijenske i mehaničke zaštite te se praktično može koristiti tijekom putovanja kao sastavni dio putne kozmetičke torbice. (izvor: getbril.io).