MEDIX, God. 26 Br. 144/145  •  Osvrt  •  Obiteljska medicina / Inicijative HR ENG

Podrška liječnicima obiteljske medicine – humanitarna akcija Mikro maraton

Reagirajući na, kako navodi, kroničnu dehumanizaciju liječnika u medijima, javnom prostoru i na mrežama, Željko Grmuša, voditelj tvrtke BTL Hrvatska, odlučio je pružiti podršku obiteljskim liječnicima u Hrvatskoj i organizirati utrku Mikro maraton.


 

„Već više od 20 godina iskreni sam prijatelj najveće populacije liječnika u Hrvatskoj. Nadam se da ste zdravi; u dobroj i fizičkoj i psihičkoj kondiciji u ova čudesna vremena. Nismo se vidjeli skoro godinu dana „zahvaljujući“ situaciji koja nas okružuje i koja nam je pomrsila uobičajene poslovne i privatne rutine.

Ja sam dobro, hvala na pitanju. Radim u najboljem timu na svijetu i zajedno s njim svakodnevno se borim za smisleni smjer u ovom trenutnom kaosu. Tijekom proteklih deset mjeseci uspješno sam se riješio balasta od 50 kg (zahvaljujući medicinskom timu vašeg kolege dr. Dalibora Drugovića) i osjetio snažnu potrebu zahvaliti se svima na podršci u mojem nastojanju da vratim zdravlje i koliko-toliko ljudski izgled.

To veliko postignuće poželio sam proslaviti upravo s vama, a kako drukčije nego – zdravo! Odlučio sam otrčati maraton – 42.195 km. No, kako baš u životu i nisam puno trčao, odlučio sam devet uzastopnih dana trčati po pet kilometara. (...) Želja mi je prikazati da ste upravo vi, liječnici obiteljske medicine, prva i osnovna brana od opasnosti koja se nadvila nad sve nas. Vi ste uz mene bili svih ovih 20 godina dok smo polako stvarali jedan bolji svijet za zdravstveni sustav i pacijente, a ja sad stajem uz vas kad je vama teško, kad imate produžene i kompleksne smjene i izazove s kojima se i vi prvi put u životu suočavate, kao uostalom i svi mi.

Voditelj tvrtke BTL Hrvatska, odlučio je pružiti podršku obiteljskim liječnicima u Hrvatskoj i organizirati utrku Mikro maraton. Trčat ću zato što vi ne možete. I zato malim koracima istrčat ćemo zajedno Mikro maraton”, stoji u poruci Željka Grmuše

Možda se moj doprinos čini malim, ali to nije bitno. Mali koraci su bitni. Mali koraci koji čine razliku. Trčat ću zato što vi ne možete. I zato malim koracima istrčat ćemo zajedno Mikro maraton”, stoji u poruci Željka Grmuše.

Prvi dan utrke počeo je 23. studenoga, a završetak je 1. prosinca 2020. Više o humanitarnoj akciji na linku https://medusbiro.hr/mikromaraton/.

Tvrtka BTL osnovana je 1993. i jedan je od najvećih svjetskih proizvođača opreme za medicinu i estetsku medicinu. Specijalizirana je za tri različita segmenta tog tržišta: fizikalnu terapiju, kardiologiju i estetsku medicinu.