Innobyte za procjenu snage zagriza pacijenta

OGLAS


Kanadski proizvođač Kube Innovation Inc. predstavio je uređaj za procjenu snage zagriza pacijenta, uz pomoć usnog nastavka i glavnog uređaja za očitavanje podataka.

Innobyte je namijenjen za procjenu maksimalne snage zagriza opće populacije, s iznimkom za pedijatrijske pacijente. Njegov usni nastavak u obliku zubnog luka koristi se za mjerenje snage zagriza koji je izazvan izravnim pritiskom zuba, odnosno djelovanjem žvačnih mišića. Usni nastavak sadrži tekućinu te kad se na njega primijeni sila, prenosi impuls kroz odgovarajući medij koji zatim očitava senzore. Očitane vrijednosti mogu se vidjeti na LED zaslonu glavnog Innobyte uređaja u rasponu od 0 do 2000 N.


Innobyte uređaj s nastavkom za usta koji mjeri snagu zagriza


Svaki se Innobyte sustav sastoji od Innobyte glavnog uređaja, nastavka za usta, kabela za spajanje nastavka za usta, Lemo/USB kabela za punjenje Innobyte uređaja, zidnog adaptera te sto jednokratnih navlaka za nastavak za usta.

U normalnim radnim uvjetima, procjenjuje se da baterije uređaja traju 21 sat, ukoliko je neprekidno uključen. Međutim, nakon pet minuta neaktivnosti, uređaj ulazi u stanje mirovanja, stoga se procjenjuje da bi rad uređaja trebao trajati otprilike pet dana bez ponovnog punjenja. Proizvođač preporučuje provođenje tri mjerenja s do deset sekundni intervala između svakog mjerenja kako bi se pacijent mogao odmoriti, a mjerenje bilo precizno i učinkovito.