HALO sustav matrica za dentalnu medicinu


OGLAS


Ultradent Products predstavio je novi sustav dentalnih matrica – Halo. Sastoji se od više različitih komponenti kao što su nitinolni prstenovi, matrične trake od nehrđajućeg čelika i plastični klinovi. Halo sustav matrica je jednostavan za korištenje te omogućuje brzu izradu preciznih i anatomski oblikovanih kompozitnih nadomjestaka. Prikladan je za rješavanje većine kliničkih izazova povezanih s izradom stražnjih dentalnih restauracija, a pojedine komponente sustava međusobno su usklađene za bržu i praktičniju primjenu.


Halo sustav matrica obuhvaća prstene, klinove, matrice i aplikacijska kliještaKljučni zahtjev pri izradi lateralnih, odnosno aproksimalnih ispuna su optimalne kontaktne površine, koje omogućuju nesmetanu funkciju i dugovječnost zubnih ispuna. Anatomski precizni bočni, točkasti zubni kontakti su uvjet za postizanje kvalitetnogdentalnog ispuna, bez mogućnosti retencije hrane i plaka te ponovne pojave karijesa. Snažni nitinolni prsteni i čvrsti plastični klinovi osiguravaju bolje prianjanje matrica te se jednostavno mogu postaviti na pojedinačne zube ili na više zuba za interproksimalne ispune. Halo matrix trake se u potpunosti prilagođavaju preparaciji od ruba gingive do rubnog grebena i održavaju oblik čak i kod opsežnih ispuna, a dostupne su u dva različita stupnja krutosti. Jedinstveni kljunasti dizajn Halo prstena poboljšava trodimenzionalnu prilagodbu matrice, štedeći vrijeme izrade ispuna, rukovanje je lako u bilo kojem dijelu usta. Prsteni su uski, izrađeni su od posebno elastične legure nitinola koja zadržava svoj oblik tijekom postupka te su otporni na ciklički zamor, a mogu se autoklavirati te ponovno koristiti.

Halo sustav je dostupan u obliku jedinstvenog pakiranja – vrtuljka za doziranje, koji omogućava siguran, vidljiv i higijenski način raspoređivanja i pohranjivanja svih funkcijskih komponenti. (izvor: ultradent.eu).